Vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer
Overweegt u om één of meer woningen te laten beheren? Clairesrealestate is gespecialiseerd in vastgoedbeheer. Als vastgoedbeheerder kunnen wij jou compleet ontzorgen bij het beheer van uw woonpand(en). Zo heb je ook na het verhuren van je woning geen omkijken naar beheer, onderhoud of contact met de huurder.

Wat is vastgoedbeheer?
Bij vastgoedbeheer laat je een woning beheren door een vastgoedbeheerder. Een vastgoedbeheerder als Clairesrealestate is als het ware een tussenpersoon die werkzaam is namens de eigenaar van de woning. Er zijn verschillende vormen van vastgoedbeheer. Zo is er financieel beheer en technisch beheer. Wanneer je voor beide vormen van beheer kiest, word je compleet ontzorgd en heb je geen omkijken naar de woning.

Soorten vastgoedbeheer

Financieel vastgoedbeheer
Bij financieel vastgoedbeheer ontzorgen wij je bij alle administratieve zaken omtrent het pand. Denk hierbij aan het opstellen en innen van huurfacturen, bewaken van huurachterstanden en het doorvoeren van huurverhogingen. Wij verzorgen daarbij heel het incassotraject, zelfs tot aan de eventuele inschakeling van een gerechtsdeurwaarder. Dit zijn alle financiële vastgoedbeheertaken die wij uitvoeren:
• Huurfacturen verzenden en incasseren, inclusief de financiële afhandeling.
• Periodieke administratieve huurafrekening verzorgen.
• Bewaken van betalingen en huurachterstanden.
• Verzorgen van eventuele aanmaningen (zelfs inschakeling van een gerechtsdeurwaarder).
• Verrichten van betalingen met toestemming van de verhuurder.
• Verzorgen van huurverhogingen inclusief schriftelijke kennisgeving.
• Administreren en doorbelasten van gemeentelijke belastingen aan de huurder.

Technisch vastgoedbeheer
Bij technisch vastgoedbeheer ontzorgen wij je bij het onderhoud van de woning. Dit gaat verder dan alleen een lekkende kraan. Zeker bij grote wooncomplexen zijn er veel toeleveranciers waarmee servicecontracten onderhouden dienen te worden. Onder technisch beheer vallen zaken als brandveiligheid, onderhoud, facility management en energiemanagement. Uiteraard zorgen we dat alles voldoet aan de juiste wet- en regelgeving. Dit zijn alle technische vastgoedbeheer taken die wij uitvoeren:
• Aanspreekpunt voor alle onderhouds- en herstelwerkzaamheden, klachten en storingen.
• Verrichten van (periodieke) inspecties en inspectierapporten opstellen.
• Offerteaanvraag, opdrachtverstrekking en controle op uitvoering onderhoud.
• Servicecontracten vergelijken, afsluiten en onderhouden met toeleveranciers (gas, licht, water, e.d.).

Kosten van vastgoedbeheer
Voor technisch en financieel beheer rekenen we een percentage van de huur. Wij geven jou graag persoonlijke informatie over de kosten van het vastgoedbeheer voor jouw woning. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere woningen bij ons onder te brengen voor vastgoedbeheer. Heb je een groot aantal woningen? In dat geval maken we samen met u afspraken op maat.

Jouw vastgoed laten beheren door ons?
Heb je interesse om je vastgoed te laten beheren door ons? Vul het contactformulier in en wij maken een afspraak met jou voor een vrijblijvend gesprek.

    Compare listings

    Vergelijken
    %d